Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za nedeljsko kosilo! Za pripravo omak za zrezke seveda poznamo veliko receptov, danes se bomo posvetili pripravi čebulne omake. Goveje zrezke v okusni omaki postrežemo s pire krompirjem, zraven se poda skleda sezonske solate.
Več receptov za pripravo govejih zrezkov v omaki si lahko ogledaš TUKAJ!
Goveji zrezki v čebulni omaki
Sestavine za goveje zrezke v čebulni omaki:
- 4 goveji zrezki (približno 150-200 g vsak)
- 2 srednje veliki čebuli, nasekljan
- 2 žlici olivnega olja ali masla
- 2 žlici moke
- 2 skodelici goveje juhe
- 1/2 skodelice rdečega vina (po želji)
- Sol in poper po okusu
- 2 žlički gorčice
- 2 žlički worcesterske omake
- Sveža zelišča po okusu; svež peteršilj, timijan in majaron
Recept po korakih:
- Zrezke solite in poprate po okusu.
- V veliki ponvi segrejte olivno olje ali žlico svinjske masti. Na srednji vročini popražite nasekljano čebulo, da postane mehka in zlato rjava.
- Dodajte moko in mešajte, dokler se ne oblikuje gladka omaka.
- Postopoma dodajajte govejo juho, medtem ko nenehno mešate, da preprečite grudice.
- Dodajte rdeče vino, gorčico, worcestersko omako ter solite in poprajte po okusu.
- Na visoki vročini pecite goveje zrezke na obeh straneh, da se lepo zapečejo (približno 3-5 minut na vsaki strani, odvisno od debeline zrezkov).
- Zrezke prestavite v omako v ponvi, zmanjšajte vročino in kuhajte še približno 10-15 minut, da se zrezki dobro prepojijo z omako in postanejo mehki.
- Preden postrežete, potresite sveže nasekljane zelišča po vrhu.
Postrezite zrezke v čebulni omaki s prilogo po svoji izbiri, na primer s krompirjevim pirejem, krompirjem na žaru ali testeninami. Dober tek!