Kosilo.si

Ideje za kosilo

marmelada iz kumar

Marmelada iz kumar

Marmelada iz kumar – slastna in malo posebna marmelada. V času ko imamo na voljo dovolj kumar, lahko iz te osvežujoče zelenjave pripravimo mnoge dobre jedi. Priprava kumarične marmelade je odlična ideja za ljubitelje nenavadnih okusov in tiste, ki želijo preizkusiti nekaj novega. Kumarična marmelada je osvežujoča, rahlo sladkasta in idealna za namaz na kruh ali dodatek k različnim jedem. Odlična ideja za ozimnico!

marmelada iz kumar

Priporočam tudi recept: Marmelada iz bučk

Marmelada iz kumar

Pri pripravi marmelade iz kumaric je pomembno, da uporabimo sveže in čvrste kumare, saj bodo le te dale najboljši okus in teksturo. Limona ne le doda svežino, ampak tudi pomaga pri želiranju marmelade. Sladkor je ključen za ohranitev marmelade, zato ga dodamo točno toliko, kot piše v receptu, vaniljeva esenca pa dodaja prijetno aromo, ki se odlično ujema z nežnim okusom kumaric.

Priporočam recept: Vložene naribane kumare

Sestavine za kumarično marmelado:

  • 600 g kumar
  • 1 limona
  • 300 g sladkorja
  • 1 žlička vaniljeve esence

Recept za kumarično marmelado po korakih

  1. Za začetek pripravi 600 g kumaric. Kumare operi, olupi in nareži na majhne koščke. V veliko posodo stisni sok ene limone in dodaj narezane kumare. Zmes dobro premešaj, da se kumare prepojijo z limoninim sokom, ki bo poskrbel za prijetno svežino in hkrati pomagal pri konzerviranju marmelade.
  2. Dodaj 300 g sladkorja in eno žličko vaniljeve esence, ki bo marmeladi dala prijeten vonj in rahlo vaniljevo aromo.
  3. Zmes dobro premešaj in pusti stati približno eno uro, da kumare spustijo sok in se sladkor delno raztopi. Po eni uri postavi posodo na srednji ogenj in kuhaj, dokler se kumare ne zmehčajo in se zmes zgosti. Med kuhanjem redno mešaj, da preprečiš prijemanje na dno posode.
  4. Ko je marmelada kuhana, jo s paličnim mešalnikom pretlači do želene teksture. Če želiš bolj gladko marmelado, jo pretlači bolj temeljito, sicer pusti nekaj koščkov za bolj rustikalni videz in okus.
  5. Marmelado nato še vročo nalij v sterilizirane kozarce in dobro zapri. Ko se kozarci ohladijo, jih shranjuj na hladnem in temnem mestu.

Poglej zanimive recepte: Kumarični zos

Bučke v omaki

Show Buttons
Hide Buttons