Kosilo.si

Ideje za kosilo

Vložene pečene rdeče paprike

Vložene pečene rdeče paprike! Vložene pečene rdeče paprike so odlična priloga, ki popestri vsak obrok. Priprava je preprosta, rezultat pa izjemno okusen. Za ta recept potrebujemo nekaj ključnih sestavin: 3 kg rdečih rog paprik, navadno olje, 6 dl vode, 2 dcl alkoholnega kisa , žlico soli, žlico sladkorja in 3 žlice črnega popra v zrnu. Odlična ideja za ozimnico!

Vložene pečene rdeče paprike

Priporočam tudi recept: Kako pripravimo domači ajvar?

Vložene pečene rdeče paprike

Nasveti za pripravo vloženih pečenih rdečih paprik so preprosti, vendar pomembni. Prvič, paprike pečemo, dokler niso popolnoma mehke, saj to omogoča enostavno lupljenje in boljši okus. Drugič, poskrbimo, da so kozarci sterilizirani, kar bo podaljšalo rok trajanja vloženih paprik. Tretjič, sloji olja med paprikami pripomorejo k ohranjanju svežine in dodajo polnejši okus.

Poleg tega lahko pri pripravi marinade eksperimentiramo z dodatki, kot so česen, lovorjev list ali sveža zelišča, kar bo našim vloženim paprikam dalo edinstven pridih. Prav tako pazimo, da so paprike v kozarcih popolnoma prekrite z marinado, da preprečimo morebiten razvoj plesni ali bakterij.

Sestavine: 

  • 3 kg rdečih paprik rog ( zgodnja sorta ozkih rdečih paprik)
  • 6 dcl vode
  • 1 kozarec kisa za vlaganje
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 3 žlice popra v zrnju

Recept za vložene pečene rdeče paprike po korakih

  1. Najprej segrejemo pečico na 200 stopinj Celzija. Rdeče paprike operemo in jih osušimo. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo paprike.
  2. Paprike pečemo, dokler ne postanejo mehke in se kožica ne začne luščiti, kar običajno traja okoli 30 minut. Med pečenjem jih enkrat obrnemo, da se enakomerno spečejo.
  3. Ko so paprike pečene, jih prestavimo v posodo in pokrijemo s folijo, da se ohladijo in se kožica lažje odstrani.
  4. Medtem pripravimo marinado. V velik lonec nalijemo 6 dl vode in 2 dcl alkoholnega kisa. Dodamo polno žlico soli, polno žlico sladkorja in 3 žlice črnega popra v zrnu. Vse skupaj zavremo, nato pa pustimo, da se ohladi.
  5. Ko so paprike dovolj ohlajene, jih olupimo in odstranimo semena. Očiščene paprike narežemo na trakove in jih zložimo v sterilizirane kozarce.
  6. Vsak sloj paprik prelijemo z malo olja, da bodo bolje shranjene in okusnejše. Ko so kozarci napolnjeni, jih prelijemo s pripravljeno marinado, da so paprike popolnoma prekrite.
  7. Kozarce dobro zapremo in jih shranimo na hladnem in temnem mestu.

Poglej tudi recept: Domača paradižnikova mezga

Kremna paradižnikova juha

Show Buttons
Hide Buttons