Kosilo.si

Ideje za kosilo

Piščančje prsi s papriko in dušenim rižem

Piščančje prsi s papriko in dušenim rižem so odlična ideja za lahko poletno kosilo. V današnjem receptu bomo piščančje prsi pripravili z rdečo in rumeno papriko, dodali bomo še nekaj češnjevih paradižnikov. Kot prilogo bomo postregli dušen riž, kuhan v piščančji jušni osnovi. 

piščančje prsi s papriko in rižem

Priporočam recept: Okusne jedi z rižem

Piščančje prsi s papriko in dušenim rižem

Piščančje prsi s papriko lahko obogatimo z olivami ali pa dodamo različne sorte paprike.

Sestavine za piščančje prsi s papriko:

  • 1/2 kg piščančjih prsi
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 5 češnjevih paradižnikov
  • 3 šalotke
  • poper, sol, sladka paprika
  • olivno olje
  • 2 skodelici riža
  • 1/2 kozarčka belega vina
  • nekaj koščkov masla

Recept za piščančje prsi s papriko po korakih

  1. Piščančje prsi narežemo na enako velike kose, ter jih začinimo s soljo, poprom in mleto rdečo papriko. Meso pokrijemo s folijo in pustimo eno uro počivati.

    piščančje prsi
    Piščančje prsi začinimo s soljo, poprom in mleto papriko. Pokrijemo s folijo in pustimo nekaj časa počivati.
  2. Rdečo in rumeno papriko operemo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Češnjeve paradižnike prerežemo na polovico, šalotko drobno sesekljamo.
  3. V večji ponvi segrejemo malo olivnega olja, dodamo drobno sesekljano šalotko in jo na nizkem ognju dušimo pet minut.
  4. Dodamo na trakove narezano rdečo in rumeno papriko, premešamo in počasi dušimo deset minut.

    piščančje prsi s papriko
    Na olivnem olju najprej popražimo drobno sesekljano šalotko in dušimo 5 minut. Nato dodamo na trakove narezano papriko, premešamo in dušimo 10 minut.
  5. Dodamo na polovičke narezane češnjeve paradižnike, solimo in popramo, ter počasi dušimo 15 minut.
  6. V drugi ponvi močno segrejemo malo olivnega olja in z obeh strani popečemo začinjene piščančje prsi.

    popečene piščančje prsi
    Na olivnem olju z obeh strani popečemo piščančje prsi.
  7. Piščančjim prsim dodamo papriko s paradižnikom, prilijemo malo belega vina in počasi dušimo 15 minut.

    piščanec s papriko
    Popečenim piščančjim prsim dodamo dušeno zelenjavo, prilijemo malo belega vina, pokrijemo in počasi dušimo 15 minut.
  8. Vmes meso večkrat obrnemo, po potrebi prilijemo malo vina in vroče piščančje juhe. Meso dušimo pokrito, da se ne izsuši.
  9. Piščančje prsi postrežemo z dušenim rižem. piščančje prsi z dušenim rižem

Recept za dušen riž

  1. V ponev zlijemo malo olivnega olja in nekaj minut pražimo riž. Prilijemo malo belega vina in na visoki temperaturi kuhamo toliko časa, da se vino pokuha.
  2. Prilijemo dve zajemalki vroče piščančje juhe, premešamo in počasi kuhamo. Ko juha skorja povre, prilijemo še zajemalko juhe in spet počasi kuhamo.

    dušen riž
    Na olivnem olju nekaj minut pražimo riž, prilijemo malo belega in pustimo, da se pokuha. Prilijemo dve zajemalki vroče piščančje juhe, ko se pokuha, prilijemo še eno. Ko je riž kuhan al dente, po vrhu položimo nekaj koščkov masla, pokrijemo in počakamo, da se okusi povežejo.
  3. Ko je riž kuhan, ogenj ugasnemo in po vrhu položimo nekaj koščkov masla. Pokrijemo in pustimo, da se okusi pomešajo.

Priporočam recept: Rižota z bučkami

Show Buttons
Hide Buttons