Piščančje prsi s papriko in dušenim rižem so odlična ideja za lahko poletno kosilo. V današnjem receptu bomo piščančje prsi pripravili z rdečo in rumeno papriko, dodali bomo še nekaj češnjevih paradižnikov. Kot prilogo bomo postregli dušen riž, kuhan v piščančji jušni osnovi.
Priporočam recept: Okusne jedi z rižem
Piščančje prsi s papriko in dušenim rižem
Piščančje prsi s papriko lahko obogatimo z olivami ali pa dodamo različne sorte paprike.
Sestavine za piščančje prsi s papriko:
- 1/2 kg piščančjih prsi
- 1 rdeča paprika
- 1 rumena paprika
- 5 češnjevih paradižnikov
- 3 šalotke
- poper, sol, sladka paprika
- olivno olje
- 2 skodelici riža
- 1/2 kozarčka belega vina
- nekaj koščkov masla
Recept za piščančje prsi s papriko po korakih
- Piščančje prsi narežemo na enako velike kose, ter jih začinimo s soljo, poprom in mleto rdečo papriko. Meso pokrijemo s folijo in pustimo eno uro počivati.
- Rdečo in rumeno papriko operemo, odstranimo semena in narežemo na trakove. Češnjeve paradižnike prerežemo na polovico, šalotko drobno sesekljamo.
- V večji ponvi segrejemo malo olivnega olja, dodamo drobno sesekljano šalotko in jo na nizkem ognju dušimo pet minut.
- Dodamo na trakove narezano rdečo in rumeno papriko, premešamo in počasi dušimo deset minut.
- Dodamo na polovičke narezane češnjeve paradižnike, solimo in popramo, ter počasi dušimo 15 minut.
- V drugi ponvi močno segrejemo malo olivnega olja in z obeh strani popečemo začinjene piščančje prsi.
- Piščančjim prsim dodamo papriko s paradižnikom, prilijemo malo belega vina in počasi dušimo 15 minut.
- Vmes meso večkrat obrnemo, po potrebi prilijemo malo vina in vroče piščančje juhe. Meso dušimo pokrito, da se ne izsuši.
- Piščančje prsi postrežemo z dušenim rižem.
Recept za dušen riž
- V ponev zlijemo malo olivnega olja in nekaj minut pražimo riž. Prilijemo malo belega vina in na visoki temperaturi kuhamo toliko časa, da se vino pokuha.
- Prilijemo dve zajemalki vroče piščančje juhe, premešamo in počasi kuhamo. Ko juha skorja povre, prilijemo še zajemalko juhe in spet počasi kuhamo.
- Ko je riž kuhan, ogenj ugasnemo in po vrhu položimo nekaj koščkov masla. Pokrijemo in pustimo, da se okusi pomešajo.
Priporočam recept: Rižota z bučkami