Kosilo.si

Ideje za kosilo

šŸ¢šŸ”„ Sočni ražnjiči s svinjino, slanino in zelenjavo – popolni za žar! šŸ„“šŸ„©

Ražnjiči s svinjskim mesom, slanino in zelenjavo nas seveda spominjajo na lahkotne poletne piknike. Poleg ražnjičev na piknikih najpogosteje postrežemo tudi čevapčiče, različno piŔčančje meso, poletne solate in zelenjavo na žaru. Ražnjiče lahko pripravimo s poljubnim mesom, med najbolj priljubljenimi so iz piŔčančjega mesa in teletine.

Danes bomo pripravili ražnjiče s svinjskim mesom, govejim filejem, slanino in zelenjavo. Ražnjiče bomo postregli z različnimi solatami, mlado čebulo, zraven bomo postregli ajvar in druge poljubne priloge. Za sladico bomo že prej pripravili panakoto v kozarčku s kivijem.

ražnjiči s svinjskim mesom
šŸ¢šŸ”„ Sočni ražnjiči s svinjino, slanino in zelenjavo – popolni za žar! šŸ„“

Čas priprave & Prehranske vrednosti

šŸ•’ Priprava sestavin: 20 minut
ā± Mariniranje (po želji): 30 minut
šŸ”„ Peka: 15–20 minut
ā³ Skupni čas: 35–70 minut (odvisno od mariniranja)
Avtor: Karmen Valant

šŸ½ Prehranske vrednosti na porcijo

āœ… Kalorije: ~450 kcal
āœ… Beljakovine: ~35 g
āœ… Ogljikovi hidrati: ~10 g
āœ… MaŔčobe: ~30 g
āœ… Vlaknine: ~3 g

Ražnjiče lahko spečemo na žaru, prav tako dobri pa bodo, če jih spečemo v ponvi. Če imamo čas, potem ražnjiče nekaj ur ali čez moč pustimo v marinadi. Marinado pripravimo po svojem okusu, odlična je s sojino omako in sesekljanim česnom, dodamo Å”e sol, poper in primerne začimbe.

Lahko pa ražnjiče samo pokapljamo z olivnim oljem, solimo, popramo in jih za nekaj časa postavimo v hladilnik.

Sestavine za ražnjiče s slanino in zelenjavo

  • 300 g svinjske ribice
  • 300 g govejega fileja
  • 300 g slanine
  • 300 g paprike
  • 6 feferonov
  • 300 g jajčevcev
  • 1 paradižnik
  • sol, poper
  • olivno olje
  • kruh

Recept za ražnjiče s svinjsko ribico, govejim filejem, slanino in zelenjavo po korakih

  1. Svinjsko meso in goveji file narežemo na večje kocke, velike približno 3×3 cm, tako da so malo tanjÅ”i kot so Å”iroki.
  2. Kadar pripravljamo meŔana nabodala, goveje meso narežemo na malo večje koŔčke kot drugo vrsto mesa. recept za ražnjiče
  3. Narezane koŔčke mesa solimo, popramo, pokapljamo z olivnim oljem in za nekaj časa postavimo na hladno.
  4. Zakaj moramo meso pred pečenjem marinirati? Z mariniranjem preprečimo, da bi se ražnjiči med peko izsuŔili, dodatno sočnost dodata tudi slanina in zelenjava.
  5. Slanino narežemo na tanke trakove, zelenjavo pa narežemo na približno velike kose kot meso. Poleg zelenjave, ki je navedena v receptu, lahko dodamo tudi drugo poljubno zelenjavo, zraven se odlično podajo tudi gobe. Ražnjiče lahko tudi ovijemo v trakove slanine!ražnjiči s slanino
  6. Narezano meso, slanino in zelenjavo nato nabadamo na kovinske ali lesene paličice. Tako pripravljena nabodala spečemo na žaru ali v ponvi.
  7. Če bomo nabodala pekli na žaru, jih na preveč močni temperaturi obračamo, da se meso opeče z vseh strani, pečemo približno 10 do 15 minut. Ražnjičev ne pečemo predolgo, da se ne bodo izsuÅ”ili.
  8. Ali lahko ražnjiče spečemo tudi v pečici? Seveda, ražnjiče lahko spečemo tudi v pečici, ki jo ogrejemo na 200 stopinj C. Ražnjiče v pečici pečemo približno 20 do 25 minut, vmes jih občasno obrnemo.
  9. Ražnjiče postrežemo s poljubnimi prilogami kot so ajvar, mlada čebula in razne solate.Ā 

Oglej si zadnje dodane TOP recepte

🄩 Govedina v solati – EsihflajÅ”, tradicionalna slovenska jed

šŸ”„ NajboljÅ”i recepti z mletim mesom – preprosti, okusni in vedno uspejo! šŸ˜

meso na žaru

šŸ”„ Sočni goveji zrezki v bogati omaki iz pečice šŸ– – Okusno in preprosto!

🄩 Goveji zrezki – mehki in sočni! [hitra priprava]

Pečenka divjega praÅ”iča – sočna, mehka in popolna za ljubitelje divjačine! 🦌

Videoposnetek: Ražnjiči na žaru

Ā  ā˜… Ā  ā˜… Ā  ā˜… Ā  ā˜… Ā  ā˜… Ā 

Ocenite recept!

Show Buttons
Hide Buttons
Kosilo.si
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.