Kosilo.si

Ideje za kosilo

kruhovi cmoki ki vedno uspejo

🍽️ Mehki kruhovi cmoki po starem receptu – uspejo vsakomur!

Kruhovi cmoki ki vedno uspejo? Kuharice, ki kruhove cmoke redno pripravljajo, se ob takem naslovu verjetno samo nasmehnejo. Vendar ne boste verjeli, kaj vse lahko gre narobe pri pripravi kruhovih cmokov. Seveda pri tistih ki niso preveč vešči v kuhinji in seveda pri kuharskih začetnikih. No, vsekakor predlagam da poskusite kruhove cmoke pripraviti po spodnjih navodilih. Še več nasvetov za popolne kruhove cmoke pa najdete na tej povezavi: Najboljši kruhovi cmoki 🍞🍲 Preprost domač recept!

kruhovi cmoki ki vedno uspejo

🍽️ Mehki kruhovi cmoki po starem receptu – uspejo vsakomur!

⏱️ Čas priprave in hranilne vrednosti

  • ⏳ Priprava: 15 minut
  • 🔥 Kuhanje: 15 minut
  • 🕒 Skupni čas: 30 minut
  • 👩‍🍳 Avtorica: Karmen Valant
  • 📅 Datum objave: 2025-07-07
  • 🥗 Hranilna vrednost (na porcijo): 210 kcal | 8 g beljakovin | 9 g maščob | 22 g ogljikovih hidratov

📋 Sestavine za kruhove cmoke za 4 osebe

  • 300 g starejšega belega kruha (narezanega na kocke)
  • 250 ml mleka
  • 2 jajci
  • 1 čebula
  • 2 žlici masla
  • 2 žlici nasekljanega peteršilja
  • 2 žlici moke (po potrebi)
  • Sol in poper po okusu
  • Muškatni orešček (neobvezno)

👨‍🍳 Postopek priprave po korakih

  1. Priprava kruha: Kruh narežemo na majhne kocke in damo v večjo skledo.
  2. Čebula: Čebulo drobno nasekljamo in popražimo na maslu, da postekleni. Dodamo nasekljan peteršilj in na hitro prepražimo.
  3. Mlečna zmes: Mleko rahlo pogrejemo in zmešamo z jajci, soljo, poprom in ščepcem muškatnega oreščka.
  4. Združevanje: Vse skupaj prelijemo čez kruhove kocke, dodamo čebulo s peteršiljem. Nežno premešamo in pustimo stati 15 minut.
  5. Oblikovanje: Po potrebi dodamo 1–2 žlici moke. Oblikujemo cmoke z navlaženimi rokami.
  6. Kuhanje: Kuhamo v slanem kropu približno 15 minut. Naj ne močno vre!
  7. Postrežemo: Previdno jih vzamemo iz vode, odcedimo in ponudimo s poljubno omako. goveji golaž

❓ Najpogostejša vprašanja o kruhovih cmokih

  • Kako preprečim, da se kruhovi cmoki razpadejo?
    Nežno jih oblikuj in ne kuhaj v močno vreli vodi. Po potrebi dodaj malo moke.
  • Ali lahko uporabim svež kruh?
    Priporočamo suh kruh, starejši 1–2 dni. Svež se bo prehitro razmočil. Poglej ideje, kako porabiti star kruh!
  • Ali jih lahko zamrznem?
    Da, že kuhane kruhove cmoke lahko zamrznete do 2 meseca.
  • Kako jih pogrejem?
    V sopari ali na hitro v mikrovalovni pečici, pokrite z vlažno krpo.
  • Ali lahko dodam slanino?
    Seveda! Popečena slanina bo dala dodatno aromo.

👨‍🍳 Nasveti kuharskih mojstrov za popolne kruhove cmoke

  • Uporabi mešanico belega in polnozrnatega kruha za boljšo teksturo.
  • Ne pretiravaj z moko – cmoki naj ostanejo rahli.
  • Kuhaj jih v široki posodi, da imajo dovolj prostora.
  • Testo naj počiva vsaj 15 minut, da se vse sestavine dobro povežejo.
  • Za več okusa lahko mleko zamenjaš z jušno osnovo.
  • Za večjo aromo dodaj sveže nariban muškatni orešček.
  • Če jih pripravljaš vnaprej, jih po kuhanju takoj splakni z mrzlo vodo in shrani v hladilnik.
  • Poskusi tudi »narezek« iz hladnih kruhovih cmokov z maslom in čebulo, odličlen pa je tudi kruhov narastek.

🍽️ Serviranje in različice kruhovih cmokov

  • Postrežba: Kot priloga:  k govejemu golažu, svinjski pečenki, govejim zrezkom v omaki.
  • Z zelišči: Dodaj drobnjak, timijan ali baziliko za svež okus.
  • Z dodatki: Slanina, nariban sir ali popečene gobe v zmesi za bogatejši okus.
  • Popečeni: Ostanke nareži na rezine in popeči v ponvi – odlično z jajcem ali solato!
  • Veganska različica: Namesto mleka uporabi rastlinsko mleko, jajca nadomesti z lanenim “jajcem”.

Show Buttons
Hide Buttons
Kosilo.si
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.